Allmänt om Kraftdjur

Råtta

2016-07-02 03:26 #0 av: Norpan1

Vad står råtta/råttor för?

Anmäl
2016-08-24 12:44 #1 av: Sommarek

Råttan, liksom katten har genom tiden associerats med häxor.  :)  De sägs också kunna förutse saker (som att de lämnar sjunkande skepp och kollapsande hus), se de döda och även Döden själv. Råttor har tyvärr ofta förknippats med aggression och orenligthet/smitta, vilket vi idag vet är långt ifrån sant. De associeras också med intelligens och kreativitet. 

Anmäl
2016-09-17 00:24 #2 av: Mandra

Ett kraftdjurs "uppgift" är att ge sin människa kraft (det är därför de heter kraftdjur). Kraft=energi - eller makt som man ofta säger i shamanska sammanhang (personlig makt). Varje kraftdjur har sin egen kraft/energi som skiftar från art till art. (De har ofta fler men en som dominerar.)
Råttans huvudkraft/energi kan uttryckas på detta sätt: 200.000 olika sätt att överleva!
Råttor är överlevnadsmästare framför allt! De kan t o m äta gift och överleva.
(Det här är samma energi som finns i baschakrat, vilket gör att en råtta är utmärkt till att heala just detta chakra med.)
Vad olika traditioner och kulturer säger om råttor har egentligen inte särskilt mkt att göra med den energi som råttan har (som är given den av naturen) - utan handlar mest om mänskliga värderingar och känslor om råttor.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.