Allmänt om Kraftdjur

Trana

2015-10-13 07:49 #0 av: kattenröd

Hej! Jag undrar om någon vet varman möjligen kan läsa om tranan som kraftdjur eller har erfarenhet eller annars nån syn på saken? Jag vet att det i Sibirien funnits och finns mycket tran-shamaner men jag kan inte finna så verst mycket information om det.

Också, om du tänker på tranan som kraftdjur vad tänker du på då?

Också mytologiska berättelser om tranan uppskattas!

Tack!

Anmäl
2015-11-16 00:50 #1 av: NiklasTyreso

Tranan står för vårens kraft och gudinnan Fröja.

Anmäl
2015-12-21 08:20 #2 av: kattenröd

Tack för ditt svar NiklasTyreso! Har du möjligen nån sida att länka till där jag kan läsa om Fröja och tranan?

Anmäl
2015-12-21 09:15 #3 av: Sommarek

Tranan är en viktig symbol i Asien, vet jag, så det kan också vara värt att kika på om det är något som lockar.

Anmäl
2015-12-22 09:12 #4 av: kattenröd

Nja, asien tilltalar mig inte så mycket men tack för tipset! Ska kollas upp.

Anmäl
2016-02-11 03:59 #5 av: Mandra

Lite om tranan

Om tranan sägs främst att den är bevarare hemligheter och dold kunskap. Den har också förmågan att själv se allt det som är dolt. I vissa legender sägs det att Skaparen hade långa ben som han vadade omkring i de urtida sumpmarkerna med. 


I Skandinavien var tranan förknippad med Odin och runorna. Runorna, som sägs vara en slags levande kod över hela Skapelsen. Själva ordet "runa" betyder hemlighet, dold kunskap. Tranan var också, precis som storken, förknippad med födelse och nyfödda bebisar, eftersom detta i gamla tider var förknippat med fertilitetsgudinnan. Hon som hjälpte de som skulle återinkarnera ner i Mellanvärlden. 

För shamaner har tranan varit helig både för Guden och Gudinnan. Shamaner i forntida Brittanien och i norra Europa tillverkade sina medicinpåsar av transkinn och förvarade sina kraftföremål i dessa. Ett folkslag i Sibirien lär ha haft en utstuderad form av Trandans som du utförde helt klädda i tranans skinn. Har du tranan som kraftdjur kan den guida dig ner till ditt undermedvetna och de hemliga koder du bär där.

Kort och gott skulle man kunna säga att tranans energi är starkt förknippad med Universums hemliga koder och med cykeln liv-död-återfödelse. 

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.