Tips & Råd

Att finna sitt kraftdjur

2015-05-20 16:36 #0 av: Alyssa

Alla människor har kraftdjur men det är inte alla som är medvetna om detta. Kraftdjuren finns där för oss, hjälper oss och guidar oss på livets väg precis som våra guider och skyddsänglar gör, oavsett om vi är medvetna om de eller inte.

Det finns inga regler för hur man tar reda på sitt kraftdjur utan det finns hur många olika sätt som helst och här tänker jag ta upp några stycken:

1. Meditation - Genom meditation går du in i dig själv och öppnar upp dig för andra världar och varelser runt omkring dig. Innan du ska börja meditera så bestäm dig för vad det är du vill uppnå med denna meditation. Säg till dig själv att idag vill jag träffa ett eller flera av mina kraftdjur och bestäm dig för det. Var öppen och försök att inte analysera eller tänka på något djur innan. Försök vara så tömd du bara kan innan du börjar meditera.
2. Drömmar - Ett vanligt sätt är att våra kraftdjur visar sig för oss i våra drömmar. Man brukar säga att djuret ska visa sig från minst tre olika håll.
3. Trumresor - Kraftdjur är ofta väldigt kopplat med shamanismen(en religion jag själv inte är speciellt hemma på) så att göra en trumresa är nog det mest använda sättet. Själv såg jag tre utav mina kraftdjur för första gången via en guidad trumresa som jag hittade på Youtube. En länk till den videon hittar du HÄR. Det finns hur många olika videor som helst så funkar inte den så är det bara till att söka sig vidare!
4. Känsla - Misstro aldrig din känsla. Ibland kan det vara så enkelt som att det är din känsla som talar om för dig vilket kraftdjur du har. Känner du en extra dragning till något speciellt djur? Ja, då finns det en möjlighet att det är det kraftdjur du står närmast just nu och är i behov utav för tillfället.

Kom dock i håg att vi alla är olika. Olika saker fungerar för olika människor så om du testar någonting som inte visar sig funka för dig så leta vidare efter andra sätt. Det kan ta tid.

Vänligen, sajtvärden Alyssa Hjärta

Blomma - Travhästen söker medisar! - Blomma
Sajtvärd för NyhedendomStenarSocialt stöd och Travhästen.
Medis på Huskatter och Råttor

Anmäl
2015-06-03 02:21 #1 av: Cahira

Bra skrivet! 

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2015-06-19 17:43 #2 av: 00Anonym

Jag känner mig dragen till hundar men vet inte om det är direkt så du menar för jag är även dragen till vargar trots att jag bara sett de på djurparken så jag skulle uppskatta om du kunde skicka ett PM om mer info om de här djuren!

Anmäl
2015-06-19 18:40 #3 av: Kayenta

Håller helt med Cahira här,jättebra skrivet Alyssa Cool

Men vet du,shamanism är inte en religion utan en livsfilosofi där man gör allt vad man kan för att leva i harmoni och samklang med allt på Moder Jord samt i vårt underbara stora universum som är så gränslöst att vi inte kan sätta ord på. Kort och väldigt enkelt förklarat i ett väldigt stort ämneSkrattar

Det här är nåt som är väldigt svårt att leva upp till och det enda man kan göra är sitt innersta bästa för både fel och brister det har vi alla men förhoppningsvis en strävan efter en total balans på Moder Jord Blomma

Trumresan är fantastisk att finna kraftdjuren men samtidigt vill jag också säga att vissa trumresor vi finner via nätet kan gå så djupt att vi istället inte hanterar det vi möter i dom olika världarna så var vaksam på hur djupt en trumresa för dig för har du obalanser då bör du avstå resor som kan finnas att tillgå på exempelvis youtube.

En del resor går så pass djupt att personer med olika psykiska obalanser kan drillas in i en värld som dom sen inte hanterar med olika entiter så var väldigt vaksamma med just ledda trumresor på nätet,det finns både bra och dåliga och framför allt ta ditt eget ansvar om du gör en resa  via nätet istället för att söka upp en kunnig så som en shaman för det kan väcka många tankar,det kan väcka sånt som gör så ont inom oss att vi inte kan hantera så nätet är inte att föredra men däremot en som är kunnig och som kan ta hand om alla dom känslor som kan växa upp inom oss då har vi nåt bra att göra medHjärta


Anmäl
2015-06-19 20:14 #4 av: 00Anonym

Kan du snälla skicka ett PM till mig om detta?

Anmäl
2015-07-30 12:23 #5 av: Blue_Lugia

Har hört talas som det där med trumresor och ärligt talat låter det lite otäckt....?

Anmäl
2015-07-30 13:59 #6 av: Sommarek

#5 Varför skulle det vara otäckt? Det är bara en meditation styrd av trummans rytm. Har deltagit i flera stycken och det har varit makalöst häftigt.

Anmäl
2015-07-30 14:05 #7 av: Blue_Lugia

Har hört att man kan hamna mer eller mindre i trans och måste ha någon med sig som kan "väcka en" om man typ skulle tappa kontrollen eller liknande...

Anmäl
2015-07-30 17:33 #8 av: [NeferNefer]

Ja, syftet med trumresan är att hamna i trans. Skulle du tycka att det är läskigt är det bara att du öppnar ögonen så är du tillbaka. Men om du redan nu tycker att det verkar otäckt föreslår jag att du låter bli att prova på att resa med hjälp av trummor, för det kommer inte att ge dig något om du bara är rädd.

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2015-07-30 18:21 #9 av: Blue_Lugia

#8 Nja jag hade nog inte tänkt prova heller, var mest nyfiken på om andra upplevt det som jag hört att det ska vara .

Anmäl
2015-07-30 18:34 #10 av: [NeferNefer]

Jag skulle tro att de flesta shamaner har upplevt det, ja Glad

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2015-07-30 18:39 #11 av: Sommarek

Det beror ju sig lite på vad man menar med "trans" - det är ett ganska normalt tillstånd egentligen, där den aktiva hjärnan bara tar en paus och ens undermedvetna tar över, ungefär som en vaken dröm.

Anmäl
2015-10-03 11:57 #12 av: [NeferNefer]

Mycket bra tips Tummen upp

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2016-01-01 06:06 #13 av: Sagaliten

Lite nyfiken på detta med kraftdjur. Undrar först lite om det är det samma som skyddsdjur fast bara olika benämning.

Och är det lite som änglar att man har en skyddsängel även om man kan ha många andra änglar som hjälper en också, dvs om man har ett huvudskraftdjur som alltid är med en sen andra som följer med under resans gång kanske just det man behöver just då i livet eller så?

Och kan man ha hur många kraftdjur som helst?

Anmäl
2016-01-13 17:16 #14 av: [Lummer]

Har inte tänkt på detta förut. Vad är det för skillnad på kraftdjur och skyddsdjur? Har liksom tänkt på dom som samma...

Anmäl
2016-01-13 17:26 #15 av: Alyssa

Ja, jag vill påstå att kraftdjur och skyddsdjur är samma sak Glad

Blomma - Travhästen söker medisar! - Blomma
Sajtvärd för NyhedendomStenarSocialt stöd och Travhästen.
Medis på Huskatter och Råttor

Anmäl
2016-01-13 17:41 #16 av: [Lummer]

Jag tycker ju det men blev lite undrande om jag missat nåt vesentligt i det hela...

Anmäl
2016-01-13 23:28 #17 av: Sagaliten

Har väl lite tolkat det som samma men blir lite snurr i knoppen när saker har flera olika namn ☺️

Anmäl
2016-01-14 00:36 #18 av: [Lummer]

Jo kan man ju säga😉 men det är väl som palt o kroppkaka. Lite annorlunda men igrund o botten samma 🌻

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.