Annons:
Etikettövrigt
Läst 4687 ggr
Kayenta
6/27/15, 5:58 AM

Rädsla eller Fobi för något Djur

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Många människor lever med antingen en rädsla eller rent av en fobi för vissa djur.Det kan vara allt från små spindlar,ormar men även våra husdjur så som hundar och katter med flera. Varför har man den rädslan kan man undra,ofta utlöses den av en orsak och händelse.Man kanske blir biten av eller anfallen av ett fysiskt stort djur och när det här händer kan cellminnen väckas till liv,andens cellminnen som väcker upp något vi kanske vart med om förut men förträngt.

I vissa fall kan det röra sig om tidigare liv men även från barndom och uppväxt kan andens cellminnen komma upp till liv och snabbt skapar vi en rädsla och fobi för nåt vi inte alls haft den känslan och blockeringen inför tidigare.

Vad har det här med Kraftdjur att göra kan man undra,allt går ihop,allt har ett samband och det har ofta hänt att gör jag en trumresa för nån annans räkning,hämtar deras Kraftdjur så har dom sagt men det djuret kan jag ju inte ha för dom är jag livrädd för.

Faktum är att våra Kraftdjur även finns till för att vi ska övervinna olika rädslor,vi ska lära oss av dom djuren och på så vis sakta men säkert skala bort eventuella rädslor vi har för ett specifikt djur.

Nu är det absolut inte alltid du har ett Kraftdjur med dig som du i fysisk form är rädd för,det förekommer men det är också som så att dom tillfälligt kan kliva in och slå följe med dig fast dom inte är ditt Kraftdjur just för att vi ska jobba med våra rädslor och försöka komma över dom.

Med våra vilda djur finns många som känner rädsla för vi har ju ganska många som kan gå till attack ute i skog och mark så respekt ska man alltid ha men just den där begränsande rädslan som många kan känna att dom istället avstår från att vistas i skog och mark den kan andedjuren från samma art som vi har rädslan eller fobin för hjälpa oss med och på så vis övervinna den blockeringen så vi kan röra oss fritt i skog och mark.

Dessa djur kan tillfälligt slå följe med oss just för att dom vill lära oss att skala bort rädslorna för hur det är har vi respekten för djuren i naturen så har dom också respekten för oss,vet vi hur uppträda och föra oss rätt därute så vi inte kliver för nära inpå då lämnar dom också oss ifred.

Djur är som oss dom försvarar sitt som sina ungar,bon mm och lär vi oss att förhålla oss rätt ute i skog och mark så finns inget att oroa sig för men ofta så kliver vi för nära inpå och då kommer deras naturliga instinkt in och dom försvarar det som är sitt.

Så har du rädsla eller en fobi för ett specifikt djur då finns det djuret med dig i andlig form just för att lära dig att skala bort rädslorna och lära dig djurets beteende samt respekten för hur man beter sig ute i dom djurens revir.

Jag bor i ett område som är både björn och varg rikt och ibland när jag vart ute i skogen och ridit har jag kommit på tok för nära och det där känner ju häst av väldigt snabbt så då har jag fort åkt i backen just för hästen i sin tur blivit rädd och vittrat vilt och från lugna skritten snabbt tar till fullt sken så man har inte en chans.

Däremot har jag aldrig vart med om att nån björn eller varg börjat gå emot mig tvärtom så har dom snabbt dragit iväg för dom kan vara lika rädda för mig som jag kan vara för dom.Jag har väl inte kommit tillräckligt nära för att utgöra ett hot mot bon och ungar men så pass att det skapats en reaktion vilket är väldigt lätt hänt.

Nu är jag inte rädd för björn och varg men nog har jag respekt allt och även om jag inte har rädslan så vill både björn och varg lära mig att ta mitt ansvar ute i deras revir och på så vis kan vi alla dela vår fina vackra natur om vi lär oss att förhålla oss rätt till varandra  ute i skog och mark.

Rädsla är till för att övervinna och det är det här som dom olika djuren vi känner rädslan för vill lära oss.Det är inte alltid det lättaste att komma förbi såna blockeringar men med lite kämpa,en stor portion envishet så går det mesta och tänk så skönt att kunna vistas ute i det fria utan att hela tiden behöva vara på sin vakt så ta vara på vad dom andedjuren vill lära dig.Dom vill se att du kan leva i frihet och samklang med allt på Moder Jord,det är deras avsikt och gåva till oss Hjärta


Bildkälla.

 © Kayenta 2015.06.27


Annons:
[NeferNefer]
6/27/15, 11:02 AM
#1

Underbar och klok text, tack fina Kayenta!

Nu har du än en gång satt igång min tankeverksamhet. Jag är inte direkt rädd för något stort djur, men däremot är jag rädd för döda flugor! Inte levande, utan just döda. 🤔

schnecke
6/28/15, 10:46 PM
#2

Otroligt bra text Kayenta! Själv är man rädd för björnar och så fort man är ute med hunden eller går själv och hon reagerar på djur så är alltid första tanken "åhnej, är det en björn" sen går det över till att man får acceptera och försöka ändra tanken om just björnen. 🙂

[Ängla viking]
6/30/15, 2:56 AM
#3

Vilken fin bild, och bra text. Jag är själv rädd för drakar, och kan du lista ut vilket djur som har vandrat med mig från och till. Jo olika drakar 😘❤️ Men jag tycker häller inte om ormar, för det påminner mig om kundalini och det gillar jag inte. Jag drömmer just nu ganska mycket om ormar och att min kundalini reser sig och det är inte så trevligt.

Tarotstollan
6/30/15, 3:24 AM
#4

Bra och intressant som alltid!👍

Har faktiskt inte tänkt på att vara rädd för de vilda djuren, för där jag bott fanns det bara Lo katt någon gång på 60-talet och då var jag för ung att överhuvudtaget fatta att en vild katt kunde vara farlig för folk. Det är väl numera klart att människan är mer farlig för Lodjuret än den för oss.
Däremot så finns de ju numera vildsvin även i stan och de har faktiskt sett sådana i skogen inte så långt härifrån.
De enda djuren jag kan säga jag är rädd för är ormar och lite rädd för kor om de är lösa men å andra sidan har jag inte sprungit på så många djur som jag blivit rädd för. Ärligt talat är det människor som skrämmer mig allra mest!

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

vinden är min mor
6/30/15, 8:05 AM
#5

hm så du har koskräck tarot stollan? Var det inte Kurt Olsson som uppfann det ordet föresten,  ha ha ha.😃

Själv är jag totalt orädd för alla djur, små som stora, vilda som tama UTOM möss.

Så jag hoppas inte det dyker upp någon liten mus och vill hjälpa mig med min fobi någon gång.

Härlig text Kayenta!🌺och björnarna på bilden vill man ju bara krama❤️

☀️Mörker är bara brist på ljus

Kayenta
6/30/15, 12:04 PM
#6

Tack fina Ni ❤️

Vi har verkligen olika förhållanden till olika djur,stora som små.En del räds vi andra inte och getingen den är mitt stora gissel 😃i övrigt har jag ingen rädsla men självklart respekt på deras territorium 😎

Annons:
Tarotstollan
6/30/15, 8:48 PM
#7

#5. Ja, jag blev jagad av kor när jag var liten och dessutom bröt de sig ut från sin hage på andra sidan vägen en gång och kom in i våran trädgård och trampade ner och "gjorde behov" i hela trädgården. 😮Så det har satt sina spår och kanske inte så konstigt, då jag bara var 6-10 år då de båda gångerna inträffade. Numera kan jag klappa kor och så, bara det är ett staket emellan!😎

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Upp till toppen
Annons: